Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdek'te kapalı alanlarda sigara kontrolü

Erdek

İlçemize gelen sigara timleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İşletmeleri denetleyen sigara timleri sigara ürünleri tüketilen yerlere cezai işlem uygulamada devam ediyor.

İlçemize gelen sigara timleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İşletmeleri denetleyen sigara timleri sigara ürünleri tüketilen yerlere cezai işlem uygulamada devam ediyor.
Tütün üretimi yasağına uyulup uyulmadığını kontrol eden sigara timleri, mevzuata uygun ve herkes tarafından görülebilecek şekilde asılmış yasal uyarı yazısı bulunmayan yerlere 1.520 TL cezai işlem uyguluyor.
Şahıslara 91 TL
Daha önce sigara yasağına uymayanları uyarı yapan sigara timleri artık uyarı yapmadan cezai işlem uyguluyor. Yasada yapılan değişiklikle uyarı yapmanın kal-dırıldığı, direk tutanak hazırlandığı ve bulunulan mülki amirliğe gönderildiği belirtildi.

Sigara yasağına uymayan tütün ürünleri kullanımına izin veren işletmelere 1.233 TL ile 6.176 TL arasında cezai işlem uygulandığı, İkamete mahsus konutlar hariç kapalı alanlarda, araçlarda ve kanunla belirtilen yerlerde tütün tüketimi yapan şahıslara ise 91.00 TL idari para cezası uygulandı açıklandı.
Tutanaklar Kaymakamlığa veriliyor
Bilindiği üzere 4207 Sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önenmesi ve kontrolü hakkında kanun, 19 Mayıs 2008 yürürlüğe girmişti. Mezkûr kanunun 5. maddesi ile kanun hükümlerine aykırı hareket edilmesi durumunda uygulanacak idari para cezaları hüküm altına alınmıştı. İlçemizde hizmet veren sigara timleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kontrollerini aralıksız sürdüren sigara timleri, yasak bölgelerde tütün ürünleri kullananlara için gerekli tutanağı hazırlayarak Erdek İlçe Kaymakamlığına teslim ediyor.
Ceza her seferinde katlanıyor
Kontrol görevlileri tarafından yapılan açıklamada tütün ürünleri tüketimine izin veren işletmelere uyarı yapılmadan tutanak tutulacağı, bir yıl içinde 2. defa yasa ihlali yapanların cezasının ikiye katlanacağı, 3. ihlalde cezanın üç katına çıkacağı ve daha sonra işyerlerine geçici süreli kapatma cezası uygulanacağını söyledi.
Mevzuata uygun ve herkes tarafından görülebilecek şeklide asılmış yasal uyarı yazısı bulunmayan yerlere 1.520 TL cezai işlem uygulandığı vurgulayan görevliler, denetimlerin gece gündüz 24 saat süre ile etkin şekilde devam etmekte olduğundan esnafımızın ve vatandaşlarımızın 4207 Sayılı Kanun uygulamalarındaki kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda daha titiz ve duyarlı olmalarını beklediklerini ifade etti.
Haber : Taygun Ertan



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false